A ROCKWOOL-ról

A ROCKWOOL-ról

A ROCKWOOL Hungary Kft.

1994 végén alakult Magyarországon a ROCKWOOL Hungária Kft., melynek célja kezdetben a ROCKWOOL kőzetgyapot termékek magyarországi bevezetése, importja és forgalmazása volt.

A konszern 1997-ben megvásárolta sorrendben tizenhetedik gyárát, a gógánfai székhelyű Isotechnik Kft.-t, és ezt követően a gyár és a ROCKWOOL Hungária Kft. összeolvadásából létrejött ROCKWOOL Hungary Kft. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kőzetgyapot gyártójává is vált.

1998 szeptemberében a gyárban a világ legmodernebb kupolókemence vezérlése került beépítésre. Ezzel megkezdődött Gógánfán a könnyű építészeti szigetelőanyagok gyártása.

1999 májusában a gyártósor továbbfejlesztésével a nagy testsűrűségű, lépésálló építészeti termékek gyártása új fejezetet nyitott a ROCKWOOL magyarországi életében.

2002-től egy jelentős beruházás eredményeképpen megkezdődött a vakolható kőzetgyapot lemezek és lamellák gyártása.

2003-ban gyárunk ISO 9001-es minősítést kapott.

2003 decemberében Társaságunk megvásárolta a tapolcai székhelyű volt Isolyth gyárat, ezzel kialakult a ROCKWOOL Hungary Kft. jelenlegi felépítését.

A tapolcai gyár 2005 évi korszerűsítését követően az itt előállított kőzetgyapot termékek minősége jelentősen javult.

2008-ban kerültek bevezetésre a piacon egyedülálló kétrétegű, inhomogén (dual density) termékek a lapostető /Monrock Max E; Hardrock Max/ és a homlokzati /Frontrock Max E/ hőszigetelő-anyagok szegmensében. Ezen termékek esetében a felső kb. 2 cm-es réteget egy erősebb, ellenállóbb anyag borítja a jobb hőszigetelési képesség, valamint az erősebb ellenálló képesség érdekében.

Ahol a ROCKWOOL-t választották - ismerje meg referenciáinkat!

Back