ROCKWOOL a gyermekekért

A ROCKWOOL Hungary Kft. homlokzati hőszigetelő-anyaggal támogatja a Bethesda Kórház Alapítványt: a gyermekkórház keretein belül működő, figyelemzavaros és hiperaktív gyermekek kezelésének helyt adó ún. ADHD Ambulancia épülete felújításra szorul.

parágunkban is fontos szerepe van a társadalmi felelősségvállalásnak, ezért a ROCKWOOL Hungary Kft. is bekapcsolódik a jó ügyet szolgáló vállalatok sorába. Vállalatunk a múlt század elején családi vállalkozásként alakult, ma már a világ egyik legnagyobb kőzetgyapot gyártója. 9.000 fő alkalmazottat foglalkoztatunk több kontinensen. Az általunk forgalmazott termékek kiválóak az épületek energiahatékony hő- és hangszigetelésére, valamint a tűzvédelemre.

A tűzesetek leghatékonyabb kezelése a megelőzés, a prevenció, így támogatói tevékenységünkhöz egy olyan partnerszervezet kerestünk, amely hasonló elvek és kulturális jegyek mentén működik, valamint tevékenységével képviseli az általunk vallott alapértékeket.

Választásunk a Bethesda Kórház Alapítványra esett, számos kiemelkedő és hiánypótló programja miatt, amiket a gyermekek minél szélesebb körű ellátásáért indított. Az intézményre jellemző a holisztikus szemlélet: az orvosok és a pszichológusok mellett a szociális munkások, a lelkészek, a mentálhigiénés szakemberek is aktív részesei a gyermekek ellátására irányuló komplex terápiáknak.

Támogatási programunk első lépéseként június 29-én támogatási együttműködést írtunk alá a Bethesda Kórház Alapítvánnyal, mely értelmében a ROCKWOOL a homlokzati hőszigetelő anyagokkal segíti a Kórház keretein belül működő ADHD Ambulancia épületének korszerűsítését.

Az együttműködés aláírásakor (Balra: Bencze János, Bethesda Kórház Alapítvány, diakóniai igazgató; jobbra: Dr. Bányi Kornél, ROCKWOOL Hungary Kft. ügyvezető igazgató)

Az ADHD a figyelemhiányos hiperaktivitás zavar kifejezés angol rövidítése. A Bethesda Gyermekkórházban működő ADHD Ambulancia nyolc éve működik, és a testi tüneteket produkáló lelki bajokkal, vagyis a pszichoszomatikus problémákkal küzdő, többségében szorongó, depressziós, különféle viselkedési, magatartási zavarokban szenvedő gyerekek ellátását végzik.

Az Ambulancia épülete jelenleg közepes állapotú, mielőbbi felújításra szorul. Az ősz folyamán 2 millió Ft értékben szigetelőanyagot adományozunk az épület homlokzati szigeteléséhez, ezzel segítve a felújítási munkálatokat, illetve azt hogy a jövőben energiahatékony és környezetbarát módon tudjon üzemelni a rendelő a gyermekek szolgálatában. A beruházás során megvalósul a nyílászárók kávakilakítása, és a homlokzat teljes körű szigetelése is.

Az ADHD Ambulancia épülete Az ADHD Ambulancia épülete
Az együttműködés aláírásakor (Balra: Bencze János, Bethesda Kórház Alapítvány, diakóniai igazgató; jobbra: Dr. Bányi Kornél, ROCKWOOL Hungary Kft. ügyvezető igazgató) Az együttműködés aláírásakor (Balra: Bencze János, Bethesda Kórház Alapítvány, diakóniai igazgató; jobbra: Dr. Bányi Kornél, ROCKWOOL Hungary Kft. ügyvezető igazgató)
Back