A ROCKWOOL Csoport

A ROCKWOOL Csoport

ROCKWOOL csoport a kőzetgyapot alapú termékek és rendszerek egyik vezető globális szállítója. Célunk, hogy megoldásainkkal jobb életfeltételeket biztosítsunk az emberek milliói számára.

VILÁGELSŐK VAGYUNK

A ROCKWOOL cég világelső a kőzetgyapot szigetelőanyagok előállítása terén. A kőzetgyapot hőszigetelés alkalmazása amellett, hogy világszerte több millió ember életminőségét javítja, csökkenti az olyan környezeti problémákat is, mint pl. az üvegházhatás, a szmog, valamint a savas eső. A ROCKWOOL hőszigetelés gátolja az épületekből a meleg kiáramlását, ezzel járul hozzá a kellemes belső klíma kialakításához és fenntartásához. Forró nyári napokon pedig ellenkezőleg hat: segít megőrizni a kellemesen hűvös belső levegő hőmérsékletét.

AZ EGÉSZ VILÁGON MEGTALÁLHATÓK VAGYUNK

Az 1909-ben alapított ROCKWOOL vállalatcsoportnak jelenleg több, mint 10.500 alkalmazottja van szerte a világon. A ROCKWOOL a világ 5 kontinensén összesen 27 gyárat működtet.Kereskedelmi irodáival, forgalmazóival és üzleti partnereivel pedig az egész világon jelen van. Ennek köszönhetően a ROCKWOOL kőzetgyapotból készült termékei világszerte mindenütt kaphatók. A cég központja, illetve a kutatási, fejlesztési és a környezetvédelmi részlege a dániai Koppenhága közelében fekvő, Hedehusene-ben található.

KÖRNYEZETVÉDELMI SZEMPONTBÓL ELŐNYÖS


A ROCKWOOL szigetelés egyike azon kevés termékeknek, amelyek „működésük” során képesek megtakarítani a kitermelésükhöz és gyártásukhoz szükséges energiaszükséglet akár százszorosát is. A szigetelés így védi a kimerülő energiaforrásainkat, és a fűtőanyagok minimalizálásával csökkenti a légszennyezést és a CO2-kibocsátást is.

AZ ÉLETEK VÉDELMÉBEN


Tűzhatlan termékeink az 1000 °C feletti olvadáspontjuknak köszönhetően egy esetleges tűz során védik az épületszerkezeteket, meggátolják a tűz terjedését. Hő hatására füstöt, mérgező gázokat nem bocsátanak ki.

Back