Ceilingrock

TERMÉKLEÍRÁS

Műgyanta kötésű, teljes keresztmetszetében víztaszító, egyik oldalán speciális fehér üvegfátyollal kasírozott kőzetgyapot lemez.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

FelhasználásA Ceilingrock kőzetgyapot lemezek elsősorban zárt terű lefelé hűlő födémek (pl. garázs, illetve pince) hőszigetelésére javasolt egy oldalon speciális üvegfátyollal ellátott hőszigetelő termékek, amelyek nem zsugorodnak, így pontos kivitelezés mellett a későbbiekben sem kell tartani a vonalmenti hőhidak kialakulásától. A speciális fehér üvegfátyol megakadályozza a kőzetszálak kiporzását és esztétikus megjelenést biztosít, illetve igény szerint festhető. A hőszigetelő lemezek utólagosan (nem bentmaradó zsaluzatként) a ROCKWOOL Hungary Kft. által javasolt és forgalmazott fémtárcsás és beütőszeges dübelekkel, kötésben erősítendők fel az itt feltüntetett dübelezési séma alapján.

Amennyiben az üvegfátyollal ellátott felület festést igényel, a dübelezési sémában piros színnel megjelölt pontokon a festés előtt plusz 2 db dübel elhelyezése javasolt. Az üvegfátyollal ellátott felület a felerősítés után oldószermentes diszperziós, illetve szilikát bázisú festékkel szórt kivitelezéssel festhető egy vagy több rétegben. A rétegek felhordása csak a megelőző festékréteg teljes kiszáradása után javasolt.

A ROCKWOOL KÔZETGYAPOT TULAJDONSÁGAI

Kiváló hőszigetelő. Nem éghető, hő hatásara füstöt nem fejleszt, nincs égvecsepegése, képes a tűzterjedést megakadályozni. Nemcsak jól hangszigetel, hanem hangelnyelő képessége is kiemelkedő. Teljes keresztmetszetében víztaszító, felületéről a vízcseppek leperegnek. Páraáteresztő képessége gyakorlatilag a levegőével megegyező. Nem zsugorodik, nincs hőmozgása. Az egészségre nem káros: magas biológiai oldódóképességű, EUCEB minősítésű kőzetgyapot alapanyagból készül. A vakolható termékek a gyártás végén speciális hőkezelést kapnak, mely biztosítja a kőzetgyapot kötőanyagának vakolás szempontjából legoptimálisabb tulajdonságait.

ADATLAP LETÖLTÉSE

Tények és adatok

 
MŰSZAKI ADATOK 

Tulajdonság Jel Érték Mértékegység Vonatkozó szabvány
Tűzvédelmi osztály - A1 - EN 13501-1
Deklarált hővezetési tényező λD ≤ 0,035 W•m-1•K-1 EN 12667, EN 12939
Páradiffúziós ellenállási tényező µ 1 - EN 13162
Vastagsági tűrés T4 -3% vagy -3mm (a); +5% vagy +5mm (b); A számszerűen nagyobb (a), ill. kisebb (b) tűrést eredményező a mértékadó. EN 823
Vízfelvétel rövid ideig tartó vízbe merítéskor WS ≤ 1,0 kg•m–2 EN 1609
         
Vízfelvétel hosszú ideig tartó vízbemerítéskor WL(P) ≤ 3,0 kg•m–2 EN 12087
Olvadáspont tt > 1000 °C DIN 4102
CE tanúsítvány száma   1415-CPD-35-(C-7/2010)   ÉMI Budapest
Back