Homlokzat

Homlokzati hőszigetelés

A falak külső hőszigetelése elengedhetetlen feltétele a kellemes lakóklíma kialakításának és az energiaszámlák csökkentésének.

A homlokzatok szigetelésének fontos célja a fűtésszámlák csökkentése. A ROCKWOOL kőzetgyapot kiváló hőszigetelő képességének köszönhetően a falakon fellépő hőveszteség minimalizálható, másképp szólva a fűtött levegő az épületen belül marad.

A kőzetgyapot szigetelés ezen felül megfelelő hangszigetelést és tűzvédelmet is nyújt - ezek szintén fontos tényezők a homlokzatok szigetelésekor.

A kőzetgyapot hangszigetelő tulajdonságával biztosítható, hogy a nem kívánt utcai zajok az épületen kívül maradjanak, ezáltal biztosítva a csendes, nyugodt körülményeket az épületen belüli pihenéshez vagy munkavégzéshez. A kőzetgyapot olvadási pontja 1000  °C feletti, emiatt egy esetleges tűzesetkor védi az épület szerkezetét, gátolja a lángok terjedését, ezáltal értékes többletidőt biztosít a bent lévő emberek és értékek  mentéshez.

Ismerje meg homlokzati termékkínálatunkat, melyekkel egyrészt a vakolt, másrészt a szerelt homlokzatokra kínálunk megoldást.

Ahol a ROCKWOOL-t választották!

Nézze meg referenciafilmünket: Debrecen, Párizsi udvar, homlokzati hőszigetelés

Hogy kezdjük a homlokzati hőszigetelést
Play

Hogy kezdjük a homlokzati hőszigetelést

Homlokzati hőszigetelés

Hogyan ragasszuk fel a hőszigetelő lemezt

Hőszigetelés az ablakoknál I rész

Hőszigetelés az ablakoknál II rész

Megfelelő hőszigeteléssel csökkenthetjük az épületünk energiafelhasználását egyben védjük és kíméljük környezetünket és nem utolsósorban fűtésszámlánk is alacsonyabb lesz.

Ahol a ROCKWOOL-t választották
Homlokzati hőszigetelés Ahol a ROCKWOOL-t választották
Homlokzati hőszigetelés

Ahol a ROCKWOOL-t választották

Debrecen belvárosában épül a város egyik legnagyobb beruházásaként a Párizsi Udvar projekt. A beruházó által választott hőszigetelés a ROCKWOOL kétrétegű, vakolható, homlokzati, kőzetgyapot terméke: a Frontrock Max E.
Debrecen belvárosában épül a város egyik legnagyobb beruházásaként a Párizsi Udvar projekt. A beruházó által választott hőszigetelés a ROCKWOOL kétrétegű, vakolható, homlokzati, kőzetgyapot terméke: a Frontrock Max E.
Részletek
Kímélje pénztárcáját és Földünket egyaránt!
Kímélje pénztárcáját és Földünket egyaránt!

Kímélje pénztárcáját és Földünket egyaránt!

A hőszigetelés azon kevés befektetések egyike, melyek egy épület élettartama során többszörösen megtérülnek.
A hőszigetelés azon kevés befektetések egyike, melyek egy épület élettartama során többszörösen megtérülnek.
Így kíméljük meg Földünket!

Letöltések - Homlokzatok

Termékadatlap (4)
Frontrock Max E

Kétrétegû (inhomogén) vakolható homlokzati hõszigetelõ lemez

Frontrock S

Egyrétegû (homogén) vakolható homlokzati hõszigetelõ lemez

Fixrock

Szerelt, hátul szellôztetett légréteges és légréteg nélküli (téglaburkolatos) falszerkezetekbe

Fixrock FB1

Szerelt, hátul szellôztetett légréteges, és légréteg nélküli (téglaburkolatos) falszerkezetekbe

GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK - Homlokzat és válaszfal

Milyen vastag szigetelést használjunk?

Homlokzatok szigetelési vastagságának kiválasztása az egyik olyan tényező, amely befolyásolja az épület energetikai paramétereit, besorolását. Ezért a ROCKWOOL előírásainak megfelelően a hagyományosan falazott falszerkezetek esetében az optimális szigetelés vastagsága 15-20 cm.

A homlokzati hőszigeteléshez javasolt termékek:

Vakolható homlokzati hőszigeteléshez (vakolható homlokzati hőszigetelő rendszerekhez):
FRONTROCK MAX E
FRONTROCK

Homlokzati hőszigetelő rendszer kialakítása:


Milyen vakolatot használjunk a kőzetgyapottal szigetelt homlokzatra?

Kőzetgyapot lemezek felhasználásával végzett homlokzatok hőszigetelését úgy újépítésű, mind felújított házaknál egyaránt, a hőszigetelő-rendszer engedélyekben foglaltak alapján kell elvégezni, nem pedig véletlenszerű anyagválasztással. A kőzetgyapot termékeknél szilikát vakolatok és szilikon színező anyagok, valamint ásványi vakolatok széleskörű színválasztékának alkalmazását javasolja.

A homlokzati hőszigeteléshez javasolt termékek:

Vakolható homlokzati hőszigeteléshez (vakolható homlokzati hőszigetelő rendszerekhez):
FRONTROCK MAX E
FRONTROCK

Homlokzati hőszigetelő rendszer kialakítása:

Mit javasol a ROCKWOOL a homlokzatok vakolható hőszigeteléséhez?

A ROCKWOOL terméke, a FROCNTROCK MAX E homlokzati kőzetgyapot szigetelőlemez inhomogén, azaz két eltérő sűrűségű rétegből áll. A felső, kb. 20 mm vastag réteg tömörebb, ami különösen magas pontszerű terhelhetőséget biztosít (Fp > 250N!), azaz a homlokzatot ellenállóbbá teszi a külső mechanikai hatásokkal szemben. Az alsó, vastagabb réteg elég rugalmas ahhoz, hogy alkalmazkodjon az esetleges felületi egyenlőtlenségekhez. A két réteg együttesen pedig 10%-kal jobb hőszigetelő képességgel bír (λD = 0,036), mint a ROCKWOOL korábbi, homogén homlokzati terméke.

Milyen típusú homlokzatokhoz lehet rögzíteni a kőzetgyapotot?

ROCKWOOL cég termékei különböző alkalmazásokban használhatóak. A kőzetgyapotot rögzíteni lehet üreges kerámia blokkokból, szilikát falazóblokkokból, üreges betonblokkokból, bálákból épült házakhoz, valamint a vázas rendszerű házakhoz. Régi, felújítandó és új építésű épületekhez is egyaránt alkalmas.

Hogyan hangszigeteljük a válaszfalakat társasházakban, panellakásokban?

A házban lévő válaszfalak hangszigetelését könnyűszerkezetből készítjük acél tartóvázzal gipszkarton borítással, amit kitöltünk min 5 cm vastagságú AIRROCK LD, AIRROCK ND vagy AIRROCK HD kőzetgyapottal. A fémprofilokat a padlóhoz és plafonhoz rögzítjük hanglágy alátétek, például filc, vagy hab alátéteket használva. A gipszkarton lemezeket szintén hangcsillapítók segítségével erősítjük a vázhoz. A kőzetgyapot lemezeket a függőleges profilok közé helyezzük, melyek rögzítő elemek segítségével lettek a falhoz erősítve, egymástól 60 cm távolságokban.

A válaszfalak kialakításához javasolt termékek:

AIRROCK LD, AIRROCK ND, AIRROCK HD

Mikor lehet elkerülni a kezdőprofil felszerelését a falak kőzetgyapottal történő szigetelésekor?

A fém kezdőprofilok kijelölik azt a szintet, amelyiktől el kell kezdeni a homlokzatok hőszigetelését. Lezárást alkotnak a szigetelés egész vastagságában. Védik a szigetelést a szennyeződésektől, a talajról felcsapódó víztől, hóhányástól, stb. A kezdősín vízkorróziós kiképzése lehetővé teszi esőzéskor a falról lefolyó víz elvezetését – ami védi az aljzatot foltok keletkezésétől. El lehet ezt kerülni akkor, amikor a fal és a lábazat hőszigetelése ugyanolyan vastagságú és nincs lábazati szintugrás.

Hogyan rögzítsük a kőzetgyapotot a falhoz, akkor, ha az később klinkertéglával lesz felfalazva?

Háromrétegű falra a kőzetgyapot szerelését szárazon végezzük, habarcs használata nélkül, csupán homlokzati horgonyokat használva. A kőzetgyapotot benyomó hengerrel nyomjuk oda, amely fel van szerelve horgany drótra rögzített csepegtetővel, amely összekapcsolja a homlokzatot a szerkezettel.

Hogyan szigeteljük belülről a tégla, vagy kő építésű épületek falait?

A falak szigetelése belülről nem tökéletes megoldás és amennyiben az lehetséges, ezt kerülni kell. Azonban, főleg a műemlék jellegű épületekben, nem ritkán ez az egyetlen lehetőség a falak szigeteltségének javítására. Belülről végezve a szigetelést hatékony párazáró szigetelést kell használnunk a kőzetgyapot belső oldala felől, (gipszkarton borítás alatt), hogy elkerüljük a párakicsapódást a fal belső hideg felületén. Ezen kívül a helység megfelelő szellőzését is biztosítani kell, mivel belülről szigetelve meggátoljuk a pára áramlását a falakon keresztül.

Ismerje meg termékeink további felhasználási területeit is!

Back