KLIMAFIX

TERMÉKLEÍRÁS

A Klimafix különleges szálrendezési technológiával gyártott, teljes keresztmetszetében víztaszító, egyik oldalán üvegszálháló erősítésű alumínium fóliával kasírozott, másik oldalán védőfóliával és ragasztóréteggel ellátott kőzetgyapot lamell.

FELHASZNÁLÁS

A Klimafix szellőző- és klímacsatornák, épületgépészeti berendezések és vezetékek ideális hőszigetelő anyaga. A felületére merőleges szálelrendezésnek köszönhetően viszonylag alacsony testsűrűség mellett is igen jó nyomószilárdságú, és kiválóan hajlítható, akár a szellőzőcsatorna sarokéleire is. Az alufólia felőli oldal maximális üzemi hőmérséklete 80 °C. A Klimafix alufólia kasírozása megakadályozza a szálanyag kiporzását, és a terméknek esztétikus külsőt kölcsönöz, így a Klimafix beltéri felhasználása külön burkolat nélkül is ajánlott. A Klimafix ragasztórétegének köszönhetően gyors és egyszerű rögzítést biztosít, acéltüskék használata nélkül.

FELHASZNÁLÁSI UTASÍTÁS

A Klimafix terméket a felhordott ragasztóréteg segítségével, az alufólia kasírozással kifelé lehet a szellőző- vagy klímacsatorna felületére ragasztani. A csatorna felületének teljesen zsír-, por- és rozsdamentesnek kell lennie a felragasztás előtt. A felületek tisztaságát a felragasztás előtt közvetlenül ellenőrizni kell. A ragasztandó felület hőmérséklete semmi esetre sem lehet 5 °C alatt, mivel ellenkező esetben a megfelelő tapadás nem biztosítható. A műanyag védőfóliát csak közvetlenül a felragasztás előtt szabad a lamellről eltávolítani. A ragasztó réteget óvni kell az esetleges elszennyeződéstől. A lamellt a ragasztandó felületre egyszerűen tenyérrel rá lehet simítani. Mivel a ragasztóréteg éghető, ezért a kivitelezés során nyílt láng használata és a dohányzás tilos. A felragasztott Klimafix illesztési vonalait öntapadó alufólia szalaggal lehet felületfolytonosítani.

A ROCKWOOL KŐZETGYAPOT TULAJDONSÁGAI

A termék kőzetgyapot alapanyaga kiváló hőszigetelő. Nem éghető, hő hatására füstöt nem fejleszt, nincs égve csepegése, a tűzterjedést megakadályozza. Nemcsak jól hőszigetel, hanem hangelnyelő képessége is kiemelkedő. Teljes keresztmetszetében víztaszító, felületéről a vízcseppek leperegnek, de ugyanakkor páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező. Nem zsugorodik, hőtágulása nincs. Az egészségre nem káros: magas biológiai oldódóképességű, EUCEB minősítésű kőzetgyapot alapanyagból készül.

CSOMAGOLÁS

A Klimafix lamell ROCKWOOL feliratos polietilén zsugorfóliába csomagolva, henger alakú bálában kerül forgalomba. A termék legfontosabb tulajdonságai a csomagolóanyagra ragasztott kísérőcímkén is olvashatók.

ADATLAP LETÖLTÉSE

Tények és adatok

MÉRETEK, TERMÉKVÁLASZTÉK, CSOMAGOLÁSI EGYSÉG 


Méret (mm x mm)

Vastagság (mm)

m2/ csomag

10000 x 1000

20

10,0

8000 x 1000

30

8,0

6000 x 1000

40

6,0

5000 x 1000

50

5,0

MŰSZAKI ADATOK

Tulajdonság

Jel

Érték

Mértékegység

Tűzvédelmi osztály (a kőzetgyapot ragasztóanyag bevonat nélkül)

-

A1

-

Tűzvédelmi osztály (a kőzetgyapot ragasztóanyag bevonattal)

-

A2

 

Alkalmazási hőmérséklethatár

-

50

oC

Olvadáspont

tt

> 1000

oC

Hővezetési tényező a középhőmérséklettől függően, sík felületen

tm
 λ

  10         20        30        40        50
0,038   0,040   0,042    0,044   0,048

oC
W•m-1•K-1

Névleges testsűrűség

ρsm

37

kg • m-3

Vízfelvétel

-

≤1,0

kg •m-2

Termékjelölés

 

MW-EN 14303-T4-ST(+)50-WS1-MV2

 

CE tanúsítvány száma

1390-CPR-0342/12/P

Back