Válaszfalak

Válaszfalak szigetelése

A válaszfalak segítségével újragondolhatjuk lakásunk belső elrendezését. Új tereket, helyiségeket  alakíthatunk ki - pl. ha egy új gyerekszobára lenne szükségünk.

Egy dolgot azonban a válaszfalak létrehozásakor sem szabad elfelejteni: a válaszfal szigetelését. Ez nemcsak hőszigetelési és tűzvédelmi okokból szükséges, hanem nagyban hozzájárul az újonnan létrehozott helységek közötti hangszigeteléshez is.

Páratlan tűzvédelem
Páratlan tűzvédelem

Páratlan tűzvédelem

Egyszerűen fogalmazva: a bazaltkő nem ég. Kőzetgyapot hőszigetelő termékeink nagyfokú tűzvédelmet biztosítanak, bármely épülettípus esetén.
Egyszerűen fogalmazva: a bazaltkő nem ég. Kőzetgyapot hőszigetelő termékeink nagyfokú tűzvédelmet biztosítanak, bármely épülettípus esetén.
Tudjon meg többet a tűzvédelemről!
A ROCKWOOL kőzetgyapot kiváló hangszigetelő
Play

A ROCKWOOL kőzetgyapot kiváló hangszigetelő

Hangszigetelés

A ROCKWOOL kőzetgyapot tűzhatlan: tűzterjedést gátló tulajdonsága miatt alkalmazása biztonságos - tűz esetén hozzájárul mind az épületszerkezet, mind a bent lévő emberek, értéktárgyak védelméhez.

Letöltések - Válaszfalak

Termékadatlap (6)
Airrock LD

Magastetôkhöz – szarufák alá, nem járható padlásfödémekre, szerelt gipszkarton válaszfalakba

Airrock ND

Gipszkarton válaszfalakba, zárt álmennyezetek fölé

AIRROCK HD

Gipszkarton válaszfalakba, zárt álmennyezetek fölé

Airrock HD FB1

Hő- és hangszigetelő lemez

Airrock ND FB1

Hangelnyelô fal- és födémszerkezetekbe, perforált álmennyezetek fölé Műszaki szigetelés

Airrock XD

Hangszigetelõ gipszkarton elõtétfalakba, válaszfalakba

Prospektusok (1)
CSALÁDI HÁZ HŐSZIGETELÉSE

CSALÁDI HÁZ HŐSZIGETELÉSE

GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Hogyan hangszigeteljük a válaszfalakat társasházakban, panellakásokban?

A házban lévő válaszfalak hangszigetelését könnyűszerkezetből készítjük acél tartóvázzal gipszkarton borítással, amit kitöltünk min 5 cm vastagságú AIRROCK LD, AIRROCK ND vagy AIRROCK HD kőzetgyapottal.

A fémprofilokat a padlóhoz és plafonhoz rögzítjük hanglágy alátétek, például filc, vagy hab alátéteket használva. A gipszkarton lemezeket szintén hangcsillapítók segítségével erősítjük a vázhoz.

A kőzetgyapot lemezeket a függőleges profilok közé helyezzük, melyek rögzítő elemek segítségével lettek a falhoz erősítve, egymástól 60 cm távolságokban.
A válaszfalak kialakításához javasolt termékek: AIRROCK LD, AIRROCK ND, AIRROCK HD

Mire figyeljünk a válaszfalak létrehozásakor?

Szerelt szerkezetű válaszfalakat mindig kétoldali úsztatott padló dilatációval készítjük és közvetlenül a födémre állítjuk azokat, nem pedig az úsztatott betonra. Így jelentősen csökkentjük a vízszintes  irányú hangáramlást – akár még néhány dB-el is.

A ROCKWOOL kőzetgyapot lemezeket szorosan illesszük egymáshoz, azok méretei meg kell, hogy feleljenek a tartóváz függőleges elemeinek fesztáv méretének. A 4,0 m feletti falak esetében legfeljebb 3 m magasságban vízszintes tartóléceket szereljünk fel.

Jelentősen befolyásolja az építkezésen beszerelt válaszfalak valóságos akusztikai
paramétereit a szerkezeti megoldások részletei, azok szerelése és a fal kivitelezésének alapossága.Válaszfalak kialakításához javasolt ROCKWOOL termékek AIRROCK LD AIRROCK ND

Ismerje meg termékeink további felhasználási területeit is!

Back