Kőzetgyapot előnyei

Hőszigetelő termékeink kőzetgyapotból készülnek, melynek legfontosabb alapanyaga a természetben - a vulkáni aktivitás eredményeképpen - nagy mennyiségben jelen lévő bazaltkő. Ez jelenti üzleti tevékenységünk alapját, és egyben páratlan terméktulajdonságokat  biztosít vásárlóinknak.

A kőzetgyapot fenntartható módon biztosítja az épületek hőszigetelését és kellemes belső klímáját - hosszú évtizedeken át. A ROCKWOOL kőzetgyapot kiváló hőszigetelési képességén túl megvédi az épületeket és a bent lakókat a nem kívánt külső zajhatásoktól, továbbá tűzvédelmet is nyújt. Az alábbi 4 tényező biztosítja páratlan termékelőnyeinket:

  • Tűzállóság

Mivel termékeink fő alapanyaga a bazaltkő éghetetlen, így kőzetgyapot termékeink  természetesen tűzhatlanok, így azon épületeket is megvédik a tűztől, melyeken alkalmazásra kerültek.

  •  Kiváló hangszigetelés

A kőzetgyapot többet nyújt, mint hőszigetelés és tűzvédelem. A ROCKWOOL termékek kiváló hangszigetelők is egyben, bármilyen épülettípus esetében.

  • Tartósság

A kőzetgyapot hőszigetelő-anyagok rendkívül tartós és időálló termékek. Kiváló hőszigetelő és további előnyös – mint pl. tűzvédelmi - tulajdonságukat megtartják teljes élettartamuk alatt, ezzel is hozzájárulva az épületek folyamatos passzív tűzvédelméhez.

  • Energiahatékonyság

A lakóépületekben a legtöbb energiát a fűtésre fordítjuk.  Ennek fő oka, hogy a falakon, tetőkön, padlókon hőveszteség jelentkezik. Az épületeket ROCKWOOL kőzetgyapottal szigetelve az épület hővesztesége jelentősen csökkenthető, az energiahatékony működés biztosítható.

A kőzetgyapot előnyös tulajdonságai

01

Energiahatékonyság

Az Európában elfogyasztott energia 41%-át az épületek energiaigénye teszi ki.

Az épületek energiaigényének döntő része a (téli) fűtésből és a (nyári) hűtésből adódik, nem pedig az elektromos áram felhasználásából, mint ahogyan azt sokan gondolják.

Bővebben az Energiahatékonyságról

02

Kitűnő hangszigetelés

Nemcsak a fűtött levegő és a tűz az, ami nem juthat át a kőzetgyapoton.

A ROCKWOOL kőzetgyapot termékek az egyik leghatékonyabb hangszigetelő anyagok, amelyeket az épületekben használnak.

Bővebben a kitűnő hangszigetelésről

03

Tűzvédelem

Egyszerűen fogalmazva: A kőzetgyapot nem ég.

A ROCKWOOL termékek neméghetőségükből fakadóan gátolják a tűzterjedést, egy esetleges tűzeset során égve nem csepegnek, és nem fejlesztenek mérgező gázokat sem.

Bővebben a tűzvédelemről

04

Tartós megoldás

Mi lehet tartósabb, mint maga a bazaltkő?

Ez az oka annak, hogy a ROCKWOOL termékek teljes élettartamuk alatt megőrzik kiváló tulajdonságiakat: nem zsugorodnak, alak és mérettartóak. És hogy milyen hosszú az élettartamuk? Megegyezik az épületek élettartamával.

Bővebben a tartósságról

05

Fenntartható megoldás

ROCKWOOL kőzetgyapottal szigetelni maga a fenntarthatóság.

Termékeink nemcsak az épületek energiahatékony, azaz a fenntartható fejlődést segítő működéséhez járulnak hozzá, hanem maguk is fenntarthatóságot jelképező nyersanyagból, fenntartható gyártási módszerekkel készülnek.

Bővebben a fenntarthatóságról