Tűzvédelem kőzetgyapottal

Röviden fogalmazva: a bazaltkő nem ég. Ez az amiért természetes alapanyagából fakadóan termékeink tűzhatlanok, és megvédik a velük szigetelt épületeket a tűzterjedéstől.

Biztonságosabb épületek

A ROCKWOOL termékek gyártása során hasonló folyamat játszódik le mint egy vulkánban. A ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelőanyag 1000 °C-ig nem olvad meg. Ennek köszönhetően a ROCKWOOL termékek létfontosságú tűzvédelmet biztosítanak a velük szigetelt épületek, lakások és a bennük élők számára.

Első lépés a tűzvédelem irányába

Többféle megoldás létezik egy épület tűzbiztossá tétele érdekében, mint például különféle füstérzékelők és füstelvezetők, tűzjelző és tűzoltó rendszerek. Ezek mind kiváló eszközök a tűzbiztonság növelésére, de ha magát az épület szerkezetét is meg szeretnénk óvni a tűz és a hő pusztító hatásától, akkor a kőzetgyapot szigetelés jelenti az első fontos lépést a hatékony tűzvédelem terén.

A ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelőanyagokat úgy alakítottuk ki, hogy azok még tűz és magas hőmérséklet esetén is stabilak maradjanak, ezzel jelentősen hozzájárulva az épületszerkezet megóvásához, és értékes többletidőt biztosítsanak a bent lévő emberek és értéktárgyak mentésére.

Tűzvédelem, mint termékelőny

A ROCKWOOL termékek neméghetőségükből fakadóan gátolják a tűzterjedést, egy esetleges tűzeset során égve nem csepegnek, és nem fejlesztenek mérgező gázokat sem. Ez nagyban segíti a lángoló épületben bent rekedt emberek mentését. Mindezek mellett meg kell jegyezni, hogy a ROCKWOOL szigeteléseket nem kizárólag tűzvédelmi céllal építik be - kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságai miatt is kedvelt termék.

firebrigade test container video thumbnail

Tűzbiztos szigetelés a legkeményebb körülmények közé is

A repülőtéri, hivatásos tűzoltóparancsnokság évek óta egy különleges gyakorló konténerben szimulálja a legveszélyesebb, zárt téri tűzeseteket, melyhez a tűzbiztos szigetelést mi biztosítjuk

Az embereknek jogos elvárása, hogy lakóhelyük, munkahelyük, iskoláik és kórházaik biztonságosak legyenek. Épülettüzek viszont sajnos előfordulnak, ilyenkor pedig az épületben tartózkodók és a vészhelyzetet elhárítók biztonsága is nagymértékben múlik azon, hogy az épület hogyan viselkedik egy tűzeset során.

Szigetelőanyagaink a tűzálló épületek kulcsfontosságú alkotóelemei, mivel kőzetgyapot rostjai eredendően éghetetlenek és 1,000ºC-os hőmérsékletnek is ellenállnak. Ez létfontosságú a tűzterjedés és az épülettűz kialakulásának megakadályozásához. Emellett minimális organikus alkotóelemei miatt a ROCKWOOL szigetelés nem bocsát ki mérgező füstöt.

Alapkövetelménynek kellene lennie, hogy minden középmagas és annál magasabb épületet olyan szigetelőanyagokkal burkoljanak be, amelyek nem éghetők* és tűz esetén nem bocsátanak ki jelentős mennyiségű mérgező füstöt.

* Legalább A2 s1, d0 tűzvédelmi besorolásúnak, az EN 13501-1 szabvány szerint