Megbízható partner

A ROCKWOOL Hungary Kft. a ROCKWOOL Csoport tagja. Tapolcai gyárunkban és budapesti irodánkban 170 kollégánk dolgozik azért, hogy korszerű szigetelőanyagot biztosíthassunk az újonnan épülő, vagy felújítandó épületek számára.

A ROCKWOOL Csoportban dolgozókként hiszünk abban, hogy szigetelési termékeinkkel hozzájárulunk modern, komfortos életünk kialakításához. Termékeink olyan globális kihívásokra jelenthetnek megoldást, mint a fenntartható fejlődés elősegítése, az energiafogyasztás valamint a káros zajterhelés csökkentése, a tűzvédelem megteremtése, de továbbmenve a szén-dioxid kibocsátás redukálásán keresztül maga a klímaváltozás visszafogása.

Cégtörténet

1994 végén alakult Magyarországon a ROCKWOOL Hungária Kft., melynek célja kezdetben a ROCKWOOL kőzetgyapot termékek magyarországi bevezetése, importja és forgalmazása volt.

A konszern 1997-ben megvásárolta sorrendben tizenhetedik gyárát, a gógánfai székhelyű Isotechnik Kft.-t, és ezt követően a gyár és a ROCKWOOL Hungária Kft. összeolvadásából létrejött ROCKWOOL Hungary Kft. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kőzetgyapot gyártójává is vált.

1998 szeptemberében a gyárban a világ legmodernebb kupolókemence vezérlése került beépítésre. Ezzel megkezdődött Gógánfán a könnyű építészeti szigetelőanyagok gyártása.

1999 májusában a gyártósor továbbfejlesztésével a nagy testsűrűségű, lépésálló építészeti termékek gyártása új fejezetet nyitott a ROCKWOOL magyarországi életében.

2002-től egy jelentős beruházás eredményeképpen megkezdődött a vakolható kőzetgyapot lemezek és lamellák gyártása.

2003-ban gyárunk ISO 9001-es minősítést kapott.

2003 decemberében Társaságunk megvásárolta a tapolcai székhelyű volt Isolyth gyárat, ezzel kialakult a ROCKWOOL Hungary Kft. jelenlegi felépítését.

A tapolcai gyár 2005 évi korszerűsítését követően az itt előállított kőzetgyapot termékek minősége jelentősen javult.

2008-ban kerültek bevezetésre a piacon egyedülálló kétrétegű, inhomogén (dual density) termékek a lapostető /Monrock Max E; Hardrock Max/ és a homlokzati /Frontrock Max E/ hőszigetelő-anyagok szegmensében. Ezen termékek esetében a felső kb. 2 cm-es réteget egy erősebb, ellenállóbb anyag borítja a jobb hőszigetelési képesség, valamint az erősebb ellenálló képesség érdekében.

Ismerje meg a kőzetgyapot sokszínűségét!

Video thumb, woman, sun, silhouette, window

A bazaltkő természetes erejével - a modern életért

Tekintse meg videónkat és ismerje meg, hogyan gazdagítják termékeink a modern életet!