Keményen kell dolgoznunk a még job hőszigetelő termékek előállítása érdekében, és kisebb karbon lábnyomot kell hagynunk működési folyamatainkban - ez magában foglalja a fenntartható gondolkodást a termékeinket és működésünket valamint a K + F tevékenységünket illetően egyaránt.

Jens Birgersson

Grupa ROCKWOOL
Video thumb, woman, sun, silhouette, window

Célunk

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy minden egyes ügyfelünket és végfelhasználónkat hozzásegítsük ahhoz, hogy termékeink felhasználásával modern életünk előnyeit élvezhesse. A kőzetgyapot szigetelés alapanyagának, a bazaltkőnek, mint a világ egyik legelterjedtebb természeti erőforrásának használatával nemzedékeken keresztül tartós hatást gyakorolhatunk.

A tantermektől a stadionokig, a laksoktól a bevásárlóközpontokig embereknek szükségük van terekre, hogy ne csak nagyot álmodjanak, hanem ezeken az álmokon alapuló tettekkel jobbá tehessék a világot.

Erre vonatkozó elkötelezettségünk (bazalt)kőbe van vésve.

photos, germany, schrägdach broschüre, family, happy, inside, pyjama

01

Energiahatékonyság

Az Európában elfogyasztott energia 41%-át az épületek energiaigénye teszi ki.

Az épületek energiaigényének döntő része a (téli) fűtésből és a (nyári) hűtésből adódik, nem pedig az elektromos áram felhasználásából, mint ahogyan azt sokan gondolják.

Bővebben az Energiahatékonyságról

02

Fenntartható megoldás

ROCKWOOL kőzetgyapottal szigetelni maga a fenntarthatóság.

Termékeink nemcsak az épületek energiahatékony, azaz a fenntartható fejlődést segítő működéséhez járulnak hozzá, hanem maguk is fenntarthatóságot jelképező nyersanyagból, fenntartható gyártási módszerekkel készülnek.

Bővebben a fenntarthatóságról

03

Tartós megoldás

Mi lehet tartósabb, mint maga a bazaltkő?

Ez az oka annak, hogy a ROCKWOOL termékek teljes élettartamuk alatt megőrzik kiváló tulajdonságiakat: nem zsugorodnak, alak és mérettartóak. És hogy milyen hosszú az élettartamuk? Megegyezik az épületek élettartamával.

Bővebben a tartósságról

04

Kitűnő hangszigetelés

Nemcsak a fűtött levegő és a tűz az, ami nem juthat át a kőzetgyapoton.

A ROCKWOOL kőzetgyapot termékek az egyik leghatékonyabb hangszigetelő anyagok, amelyeket az épületekben használnak.

Bővebben a kitűnő hangszigetelésről

05

Tűzvédelem

Egyszerűen fogalmazva: A kőzetgyapot nem ég.

A ROCKWOOL termékek neméghetőségükből fakadóan gátolják a tűzterjedést, egy esetleges tűzeset során égve nem csepegnek, és nem fejlesztenek mérgező gázokat sem.

Bővebben a tűzvédelemről
A bazaltkő vállalkozásunk legfőbb alapanyaga. Természetes, neméghető és kimeríthetetlen forrás: a vulkáni aktivitás miatt Földünkön évente 38000-szer több bazaltkő „termelődik”, mint amennyit termékeink előállításánál felhasználunk.