A ROCKWOOL kőzetgyapot 7 erőssége – új videók

1. január 1.

A ROCKWOOL nemzetközi kampány keretében mutatja be termékeinek páratlan tulajdonságait. A kampány részeként immár a ROCKWOOL központi weboldalán is megtekinthetők a ROCKWOOL kőzetgyapot erősségeit bemutató videók. A filmek szórakoztatóan és közérthetően tárják elénk a ROCKWOOL termékek különleges termékelőnyeit.

Bár a videók magukért beszélnek, azért röviden összefoglaljuk, miért is ajánljuk büszkén termékeinket vásárlóinknak. Íme, a ROCKWOOL kőzetgyapot termékek elvitathatatlan előnyei:

Tűzvédelem

A kőzetgyapot neméghető anyag, amely ellenáll akár 1000 °C-os hőmérsékletnek is. Ez a tulajdonsága teszi a kőzetgyapotot az egyik legbiztonságosabb es egyben az épületek tűzvédelmét jelentősen növelő szigetelőanyaggá.

Hőszigetelés

A kőzetgyapot szigeteléssel nemcsak energiamegtakarítást érhetünk el, hanem egyben optimális belső hőmérsékletet is biztosíthatunk egész évben. Nyáron kellemes hűvösben lehetünk, míg télen hőszigetelésünk segít megőrizni a meleget.

Hangszigetelés

A kőzetgyapot elnyeli a nemkívánatos külső zajokat, ezzel javítva az épület akusztikai paramétereit. Hangelnyelő tulajdonságával javítja az épületben lévők koncentrációját, növeli a komfortérzetet.

Alak- és mérettartó

Alak- és mérettartó évtizedeken át. Nem deformálódik, nem zsugorodik. A kőzetgyapot az épület teljes élettartama alatt megőrzi alakját, ezzel biztosítva hőszigetelő tulajdonságát hosszú éveken át.

Esztétika

A kőzetgyapot segítségével esztétikus homlokzatokat es épületeket lehet létrehozni. Szabadon szárnyalhat az építész képzelőereje, szabadon integrálhatja a tervezett épületet a környezetébe.

Páraáteresztés/Víztaszítás

A kőzetgyapot nyílt pórusú szerkezete miatt kiváló páraáteresztő képességgel bír. Ezáltal biztosítja az épületszerkezetek lélegzését, szellőzését, valamint az építési nedvesség eltávozását. Alkalmazásukkal így megelőzhető a belső falak vizesedése, a lakások penészesedése.

Újrahasznosítás

A kőzetgyapot, mint természetes alapanyagú termek – újrahasznosítható. Ezzel is hozzájárul környezetünk védelméhez és a fenntartható fejlődéshez.