Bátor adomány

A 2001-ben a súlyosan betegek gyermekek gyógyulása támogatásáért létrejött Bátor Tábor megújul, a hatvani táborhely új közösségi háza támogatóknak köszönhetően épülhet meg. Ehhez cégünk, a ROCKWOOL Hungary Kft. a tűzbiztos magastető-szigeteléshez szükséges közel 3 millió forint értékű kőzetgyapot szigetelés adományozásával járult hozzá.

bátor tábor, bravecamp, hatvan, csr,

Bátor adomány

Társadalmi felelősségvállalási programunkban fontosnak tartjuk olyan csoportok, emberek támogatását, akik saját erejükből nem, vagy csak komoly anyagi nehézségek árán tudnák megépíteni/felújítani házukat, épületeiket. A Bátor Tábor Alapítvány által végzett nemes gyógyító tevékenységet a cégünk nagyra tartja, és örülünk, hogy olyan helyre juttathatjuk el szigetelő-anyag adományunkat, ahol nagy szükség van rá.

A Bátor Tábor 17 éve folyamatosan szervez komplex terápiás rekreációs programokat a súlyosan beteg gyermekek és családtagjaik számára. A terápiás táborban évente 1000 különböző daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással, Crohn-betegséggel, valamint haemophiliával kezelt gyermekek, illetve májtranszplantált és fűzőt viselő, súlyos gerincferdüléssel élő gyermekek vesznek részt. A táborokban a beteg gyermekeket különleges élményekkel mozdítják ki a komfortzónájukból, hogy erőt gyűjtsenek és így képesek legyenek szembenézni a betegségükkel.

Az épületrész átadásánál Knecht Tamás, a Bátor Tábor Alapítvány adományszervezési igazgatója elmondta, hogy ez a támogatás is hozzájárult ahhoz, hogy az új foglalkoztató épületet energiahatékonyan működtessék. A Bátor Tábor számára ugyanis nagy jelentőséggel bír, hogy olyan innovatív eljárásokat alkalmazzon, melyek hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövőhöz.

Dr. Bányai Kornél, a ROCKWOOL Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint a Bátor Tábor nemes célt vállalt fel – súlyosan beteg gyermekeknek és családjaiknak nyújtanak lelki támogatását, nyári tábori programok szervezésén keresztül –, és ezt a célt a ROCKWOOL boldogan támogatja.

A ROCKWOOL Hungary Kft. adományát a magastető-szigeteléséhez szükséges, közel 520 m2 Airrock LD műgyantakötésű, teljes keresztmetszetében víztaszító, könnyű kőzetgyapot lemez tette ki. Ezen kis testsűrűségű hőszigetelő lemez magas hangszigetelő és tűzálló tulajdonsággal bír, 1000 °C feletti olvadáspontja pedig biztosítja a legmagasabb tűzvédelmi A1 besorolásba tartozó termék tűzállóságát.

A kőzetgyapot kiváló hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően nyáron megakadályozza a tető túlzott felmelegedését és télen biztosítja a hőkomfortot, ennek köszönhetően pedig jelentősen csökkennek majd az épület fenntartásának költségei is.

bátor tábor, bravecamp, hatvan, csr,

Bátor Tábor tűzbiztos hőszigetelés adomány

A ROCKWOOL Hungary Kft. társadalmi felelősségvállalás programjában közel 3 millió Forint értékben adományozott tűzbiztos hőszigetelési rendszert a Bátor Tábor Alapítványnak, mellyel a hatvani táborhely új közösségi házának építését segítik.