RockWorld imagery, products with life,

A lapostetős épületek korábban többnyire ipari, kereskedelmi célt szolgáltak. Ez még most is igaz, de a megoldás manapság egyre népszerűbb a társasházak és egy vagy több lakásos családi házak tervezésénél is.

A lapostetők kőzetgyapottal történő szigetelésével a kőzetgyapot hőszigetelés összes kiváló alaptulajdonságát megkaphatja, mint például a nagyszerű hőszigetelő és hanggátló képesség, tűzállóság - A1-es nem éghetőségi besorolás, páraáteresztő képesség és hidrofóbizáltság, tartósság és fenntarthatóság.

Mivel tudnak többet a lapostetőkre szánt kőzetgyapot szigeteléseink más felhasználásra szánt termékeinknél?

  • Inhomogén lapostető hőszigetelő lemezeink közel 2 cm vastag felső, nagy testsűrűségű kőzetgyapot kérgének köszönhetően a mechanikai rögzítés nem nyomódik be pontszerűen a Monrock Max E, Durock és a Hardrock Max kőzetgyapot hőszigetelő lemezekbe, így „madáritatók” sem keletkeznek. Mindeközben a rugalmas alsó réteg biztosítja a csapadékvíz elleni szigetelés rögzítéséhez szükséges folyamatos húzóerőt.
  • Pontszerű terhelhetőségük kimagaslóan nagy, akár PL(5)800N (Hardrock Max), így a rögzítés mentén a vízszigetelés széle nem hullámosodik fel, könnyedén toldható, hegeszthető
  • Az alsó, kisebb sűrűségű kőzetgyapot réteg rugalmas, így az biztosítja a tető élettartama alatt a dübelek folyamatos feszítő erejét, tehát a dübeltányérok mindig felületen fogják meg a vízszigetelő lemezt.
  • ROCKFALL lejtésképző és lejtéskorrekciós elemeinkkel biztosítható a tetők tökéletes vízelvezetése, mellyel megóvható a sérülékeny csapadékvíz szigetelés a csapadék okozta változó hőterheléstől, iszapkéregtől, növényzettől és beázástól, valamint megelőzhető az összefolyók megtapadó portól való eldugulása is. 
    A ROCKFALL-al történő lejtésképzés/lejtéskorrekció tervezését a ROCKWOOL ingyen vállalja, ehhez mindössze a tető alaprajzára, metszetekre és a tető áttörések, illetve az összefolyók helyére van szükségünk.
  • Falkazettás homlokzatokba szánt Steelrock termékeink gyári hosszanti bemetszése segít a hőhidaktól mentes beépítésben, emellett kiváló hangelnyelő és hangszigetelő képessége miatt széles körben alkalmazható.

További információkért kérjük töltse le részletes tájékoztatónkat.

Gyakran tervez, dolgozik a termékeinkkel?

Ne maradjon le híreinkről és tervezést, kivitelezést segítő anyagainkról, iratkozzon fel szakmai értesítőnkre!

Feliratkozás
Apollo Tyres Factory, Fire-resilience
A teljes projektben kb. 65.000 m2 kerül szigetelésre - ROCKWOOL termékkel

Termékek

a lapostető hőszigeteléshez

Vastagság (mm)

Továbbiak betöltése

Gyakori kérdések és válaszok

Lapostető / Ipari csarnok

Lejtésképzés kialakítása lapostetőkön

A lapostetők lejtésképzésének kialakítására szolgál ROCKFALL lejtésképző rendszer. A vonalra (egyirányú) és kétirányú lejtés, pontralejtés kialakítására szolgálnak a különböző dőlésszögű tetőkön.

A lejtésképző rendszer alkalmazásával válik lehetővé a lapostetőre hulló csapadék (főként esővíz) ereszcsatornák illetve lefolyók irányába történő terelése és elvezetése

A ROCKFALL rendszer elemei a vonalralejtő elemek 2%, 2,5% és 3% lejtéshez (1000 mm-en), ellenlejtő elemek (500 és 1000 mm-en), valamint a pontralejtő elemek.

Lapostetők lejtésképzéséhez javasolt ROCKWOOL termék:

Kapcsolódó prospektusunk: ROCKFALL

Kapcsolódó videónk: https://youtu.be/HJLg4UctKWU

Szigetelőanyagok gyors és egyszerű mozgatása a lapostetőkön

A szigetelőlemezek mozgatása, szállítása a kivitelezés helyszínén, az ipari csarnokok lapostetős felületein jelentősen leegyszerűsíthető az ún. „Lift & Roller” eszköz alkalmazásával.

A „Lift & Roller” szállítóeszköz a ROCKWOOL Hungary Kft-től bérelhető. Ismerje meg a „Lift & Roller”-t, nézze meg rövid bemutató videónkat!

Kapcsolódó videó: https://www.youtube.com/watch?v=hTB7eH0-4l8

Ipari csarnokok falkazettás homlokzatainak szigetelése

Az ipari csarnokok fali acélkazettáinakk szigetelésére Steelrock kőzetgyapot lemezek használata javasolt (Steelrock 035 PLUS, ill. Steelrock 040 PLUS).

Tekintse meg videónkat!

Kapcsolódó videó: https://www.youtube.com/watch?v=12Sbih0a0Lk&t=1s