Miért van szükség teljesítménynyilatkozatra?

2013. július 1-jén a módosult a 305/2011/EU rendelet az építési termékek forgalmazására vonatkozóan. A harmonizált szabványok vagy európai műszaki engedélyek/európai műszaki értékelés hatálya alá tartozó termékek akkor hozhatóak forgalomba, valamint a 275/2013. Korm. rendelet alapján akkor tervezhetők, építhetők be, ha a gyártó mellékelte a termékhez annak teljesítménynyilatkozatát.

 A rendelet értelmében minden építési termékhez teljesítménynyilatkozatot kell mellékelni. (A 305/2011 / EU rendelet „7. cikk Teljesítménynyilatkozat mellékelése: (1) Valamennyi forgalmazott termékhez mellékelni kell a teljesítménynyilatkozat egy példányát nyomtatott vagy elektronikus formában.”)

Termékeink mellé elektronikus úton csatoljuk a teljesítménynyilatkozatot. 

Ha az alábbi keresőben megadja az egyedi terméktípus-azonosító kódot (pl. RW-PL-G-1041-I), letöltheti a konkrét termékhez csatolt DoP-ot/Teljesítménynyilatkozatot.

Terméknév szerint is kereshet, ezt elsősorban akkor ajánljuk, ha Ön tervező, mivel ebben az esetben nem a konkrét termékhez csatolt nyilatkozatot érheti el.