Teljesítmény nyilatkozatok (DoP)

2013. július 1-jén a módosult a 305/2011/EU rendelet az építési termékek forgalmazására vonatkozóan. A harmonizált szabványok vagy európai műszaki engedélyek/európai műszaki értékelés hatálya alá tartozó termékek akkor hozhatóak forgalomba, valamint a 275/2013. Korm. rendelet alapján akkor tervezhető, építhető be, ha a gyártó melléklete a termékhez annak Teljesítmény-nyilatkozatát.

A rendelet értelmében minden építési termékhez teljesítmény nyilatkozatot kell mellékelni. A 305/2011 / EU rendelet „7. cikk Teljesítménynyilatkozat mellékelése: (1) Valamennyi forgalmazott termékhez mellékelni kell a teljesítménynyilatkozat egy példányát nyomtatott vagy elektronikus formában.”

A ROCKWOOL Hungary Kft. a termékei mellé elektronikus úton csatolja a teljesítmény nyilatkozatot. Ezt úgy kell értelmezni, hogy az alábbi keresőben ha megadadásra kerül az egyedi terméktípus-azonosító kód (4) pl. RW-PL-G-1041-I akkor le lehet tölteni a konkrét termékhez csatolt DoP-ot/Teljesítménynyilatkozatot. Teljesítmény nyilatkozatra lehet terméknév szerint is keresni, ezt a funkciót elsősorban tervezőknek ajánljuk, mivel ebben az esetben nem a konkrét termékhez csatolt nyilatkozatot érjük el.