Böngésszen, keressen szakmai cikkeink között!

Hír típusok

We can't find any results that match your search

Alacsony rezsi ROCKWOOL segítséggel
Energiahatékonyság

Alacsony rezsi kőzetgyapot hőszigeteléssel

Akár felezni is lehet otthonunk fenntartási költségeit egy kis odafigyeléssel. Az itt felsorolt megoldások szinte bármilyen ingatlanban hasznosíthatók.

Az energiatakarékosság alapelvei
Energiahatékonyság

Az energiatakarékosság alapelvei

Nem kell évszázadokat visszamennünk az időben ahhoz, hogy az energiatakarékosság még ne legyen fő szempont az épületek tervezésénél. A technológia fejlődésével és az emberiség energiaigényének óriási megugrásával azonban elsődleges szemponttá vált pár évtized alatt a hatékonyság.

Városkép
Tűzvédelem

Az urbanizáció kihívásai – tűzvédelem

Hetente 1,5 millió ember költözik városi környezetbe 2050-re az emberiség több mint kétharmada fog városokban élni. Ez a változás, ez a masszív urbanizációs nyomás rengeteg kihívást állít a szakemberek elé, legyen szó építőiparról, egészségügyről, biztonságról vagy az általános emberi jólétről.

20190418 RW-CEE PHO 13
Jogszabályok

Beépíthetővé vált tetőterek: problémák az új jogszabály alkalmazhatóságával

Március 15-től változott az építési törvény. Be kell beszámítani a beépítési százalékba a tűzvédelmi előírások teljesítését szolgáló építményeket és a felvonót? Milyen problémák vannak a szabályozással?

20190529 RW-CEE PHO 157
Jogszabályok, Energiahatékonyság

Bővítés során a mostani vagy a “közel nulla” előírást kell alkalmazni?

Egyszerű bejelentéssel végezhető lakóépület átalakítás, bővítés esetén milyen követelményeknek kell megfelelni? Az új KNE-nek, vagy a korábbinak? Mi számít jelentős felújításnak? Kell egyszerű bejelentés esetén energiatanúítvány? Ezekre keressük a válaszokat.

Hatékony tűzvédelem
Tűzvédelem

Európai tűzvédelmi osztályok

Tűzvédelmi szempontból a kőzetgyapot és az egyéb más alapanyagú hőszigetelő anyagok között az a legfőbb különbség, hogy a ROCKWOOL kőzetgyapot 1000 °C-ot meghaladó hőnek is ellenáll. Az üveggyapot ennél alacsonyabb hőmérsékleten (600 °C) olvadni kezd. A műanyaghabok többségénél már 300 °C hőmérséklet alatt bekövetkezik a teljes tönkremenetel, égnek és/vagy elbomlanak.

Továbbiak betöltése