A ROCKWOOL hőszigetelés melletti érveinket háromfelé osztottuk:

I. Érvek a felújítás mellett

Hőszigeteléssel energia takarítható meg

A ROCKWOOL kőzetgyapot hőszigetelés szerkezetének köszönhetően tökéletes hőszigetelő. Az ásványi szálak közé bezárt levegő optimális hőszigetelést biztosít alacsony és magas hőmérsékleti viszonyok esetén is. Ez azt jelenti, hogy hiába van télen kint hideg, a szobahőmérsékletet a kőzetgyapottal jóval alacsonyabb energiafelhasználás mellett lehet biztosítani, mint korábban. A kényelem mellett az egyik legfontosabb tényező, hogy az ásványgyapot hőszigetelés felhasználásával a korábbi energiahasználatot akár 70%-kal is lehet csökkenteni.

A felújítással és hőszigeteléssel pénz takarítható meg.

Csupán egy egyszeri beruházással garantálni lehet az épület páratlan hőtartását, amely miatt aztán az energiaköltségek és a klíma berendezések karbantartási költségei is a zsebünkben maradhatnak. A megfelelő hőszigetelés ebből a szempontból így inkább minősül befektetésnek, mint kiadásnak.

A felújtással és a hőszigeteléssel energiahatékony lesz lakásunk

Az Európában elfogyasztott energia 41%-át az épületek energiaigénye teszi ki. Az épületek energiaigényének döntő része a (téli) fűtésből és a (nyári) hűtésből adódik, nem pedig az elektromos áram felhasználásából, mint ahogyan azt sokan gondolják. Megfelelő szigeteléssel csökken a hőveszteség kevesebb energia kell a épület fűtéséhez.

Felújítással növelhetjük ingatlanunk értékét

Egy házfelújítást követően - főleg, ha a renováció során hőszigeteltük is épületünket - egy modern és energiatakarákos házat kapunk, melynek értéke is magasabb lesz, mint a felújítás előtt. Egy felújított, korszerű, szigetelt épületet magasabb áron tudunk értékesíteni az ingatlapiacon.

Felújítással kellemes belső klímát teremthetünk

Sokan azt gondolják, a hőszigetelés csak az energetikával, az energiahatékonysággal áll összefüggésben, holott az épületek belső komfortjának biztosításában legalább annyira hangsúlyos szerepe van. Ameddig nincsenek megfelelő módon hőszigetelve épületeink, addig energiapazarlók, hőhidasságuk miatt penészesedhetnek, a bent tartózkodóknak pedig diszkomfort érzete lehet. A belső hőérzet ugyanis alapvetően attól függ, hogy egyrészt milyen az épületszerkezet felületi-, másrészt a helyiségek levegőjének hőmérséklete. Húsz fok egy jól szigetelt házban sokkal komfortosabb, mint egy rosszul szigeteltben.

II. Ezért válasszuk a ROCKWOOL hőszigetelést!

Felújítás ROCKWOOL-al – mert tűzbiztos

Röviden fogalmazva: a kőzetgapot szigetelés alapanyaga, a bazaltkő nem ég. Ez az amiért természetes alapanyagából fakadóan a ROCKWOOL hőszigetelő-anyagok tűzhatlanok, és megvédik a velük szigetelt épületeket a tűzterjedéstől.

Felújítás ROCKWOOL-al – évtizedeken át tartós

Mi lehet tartósabb, mint maga a bazaltkő - ami a kőzetgyapot hőszigetelés alapanyaga? Ez az oka annak, hogy a ROCKWOOL termékek teljes élettartamuk alatt megőrzik kiváló tulajdonságiakat: nem zsugorodnak, alak és mérettartóak. És hogy milyen hosszú az élettartamuk? Megegyezik az épületek élettartamával.

Felújítás ROCKWOOL-al – mert egyben hangszigetel is

A kőzetgyapot nyílt szálszerkezetű felépítése rendkívül hatékony hangszigetelővé teszi termékeinket. Legyen az lakóépület, ipari felhasználású létesítmény, vagy kereskedelmi egység, a ROCKWOOL szigetelőanyag alkalmazása az egyik legjobb hangszigetelési megoldás.

Felújítás ROCKWOOL-al – mert fenntartható termék

A ROCKWOOL kőzetgyapot termékek alapanyaga a vulkáni működés eredményeképpen létrejövő bazaltkő. A bazaltkő a természetben egyik leggyakrabban előforduló és a vulkáni tevékenység jelenléte miatt megújuló anyag. Emellett a ROCKWOOL fejlett gyártástechnológiája biztosítja, hogy a termékek gyártása szintén fenntartható és környezetbarát módon valósuljon meg. A ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelőtermékek működésük során többszázszor annyi energiát takarítanak meg, mint amennyi energiát előáálításukhoz használunk fel.

III. Ahol mindenképp szigeteljünk

Házfelújítás? Szigetelje a homlokzatot is!

A homlokzatok szigetelésének fontos célja a fűtésszámlák csökkentése. A ROCKWOOL kőzetgyapot kiváló hőszigetelő képességének köszönhetően a falakon fellépő hőveszteség minimalizálható, másképp szólva a fűtött levegő az épületen belül marad. Ajánlott termékeink homlokzatra: FRONTROCK SUPER; FRONTROCK S; FIXROCK; FIXROCK FB1

Házfelújítás? Szigetelje a tetőteret is!

A tetőterek szigetelése az egyik leghatékonyabb módszer, amivel a leszigetelt épületet energiahatékonnyá tehetjük. Tetőterek határoló szerkezeteinek hőszigetelésére hagyományosan a szarufák közötti teret használhatjuk ki. Ajánlott termékeink: DELTAROCK, AIRROCK LD, MULTIROCK

Házfelújítás? Szigetelje a garázsát is!

Garázs, pince – általában ezekben a helyiségekben találhatók azok a teherhordó szerkezetek, amelyeket – szakmai körökben – alulról hűlő födémeknek is szokás nevezni. Ezeknek a födémeknek energiafelhasználás szempontjából kifejezetten fontos a megfelelő hőszigetelése. Ajánlott termékeink: STROPROCK G, CEILINGROCK