A ROCKWOOL "Vízióból kész épület" címmel nemzetközi versenyt szervez építészeknek.

"Az esztétikum ereje", ez versenyünk mottója, melyre  várjuk közép-kelet-európa tervezőirodáit, építészeit.

Keressük a legszebb épületeket Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Litvániában, Lettországban és Észtországban. Olyan épületek után kutatunk ezekben az országokban, melyek formái magukkal ragadnak, és melyek frappáns építési megoldásokat mutatnak és a modern városképbe jól illeszkednek.

Olyan építészeket invitálunk a versenyben való részvételre, akik munkájuk során középpontba állítják a fenntarthatóságot, az esztétikát, és olyan épületeket terveznek, melyek fontos elemei lesznek a jövő városainak.

Az ilyen módon tervezett épületek alapvető jellemzői a tűzvédelem, a megfelelő hő- és hangszigetelés, a látványos vizuális megoldások alkalmazása, valamint az újrahasznosítható anyagok használata. Egyszóval: az ilyen épületek egyszerre ember- és környezetbarát módon léteznek.

Főnyeremény
0

mindkét kategóriában

Továbbá: 3x
0

mindkét kategóriában

jury, contest, architects,

Reicher Péter

Építészmérnök, Magyarország
képzettsége szerint építészmérnök, aki az építészet, a kultúra támogatásával is foglalkozik. Szakmai pályafutása során dolgozott SAP, a Xerox és a HP vállalatoknál, később pedig a magyarországi ELMIB Innovative Plc. ügyvezető Igazgatói beosztását töltötte be. 2012-től a GRAPHISOFT menedzsereként dolgozik - feladatai közé tartozik a magyarországi piaci pozíció továbbépítése és fejlesztése, valamint a magyarországi építkezéseket támogató Nemetschek Csoport termékeinek bevezetése.

jury, contest, architects,

Ewa Kuryłowicz

Építész, Lengyelország
hazájában elismert lengyel építész, az egyetemi tanár 2014 óta, a Varsói Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának Design és Építészetelméleti Tanszékének vezetője, valamint a Lengyel Köztársaság Építész Kamara tagja. A szerző építész-stúdiója, a Kuryłowicz & Associates tervezője és alelnöke, ahol többek között a Nemzeti Zenei Fórum (Wrocław 2015), a Galeria Warmińska Olsztyn (2014) vagy a Białystoki Városi Stadion (2014) épületét tervezték.

jury, contest, architects,

Robert Konieczny

Építész, Lengyelország
ismert lengyel építész, aki merész és gyakran innovatív megvalósításairól és projektjeiről ismert, a Katowice KWK Promes stúdiójának megalakítója és a legfontosabb nemzetközi építészeti versenyek győztese. Világhírnevet szerzett az ún. Aatrial Ház megalkotásával, amely Opole közelében épült. 2016-ban megkapta a tekintélyes European Prize for Urban Public Space díjat Európa legjobb nyilvános térségének megalkotásáért, az Áttörési Párbeszéd Központja tervezéséért. Ez a lengyel építészet történetének egyik legnagyobb sikere.

jury, contest, architects,

Jaroslav Dokoupil

Építész, Csehország
Cseh építész, az 1992 óta működő egyik leghíresebb cseh építészeti stúdió, az Atelier DoS alapítója (2013-ban a Radosław Kobza által irányított Arch.Design stúdióval egyesült). Az Atelier DoS legismertebb és a legtöbbször jutalmazott megvalósításai közé tartozik az Olympia Brno üzleti és szórakoztató központ, a Városi fürdő (Nové Město, Moravában), Brno vasúti csomópontjának rekonstrukciója, a Roman Square Brno-ban, és a Kuřimban lévő tér. Jaroslav Dokoupil tagja a Cseh Építész Kamarának, a Területi Tervezési és Területrendezési Szövetségnek, valamint Ő a Brnoban székelő Építészek és Építők Szövetségének Alelnöke.